MERSEM’25 – 12. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi

MERSEM’25 – 12. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi

23-25 Ekim 2025
📍Afyonkarahisar – Türkiye
📌AKÜ ANS Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi

Mermer ve doğaltaşlar, insanlık tarihi kadar eski zamanlardan günümüze; yapı, dekorasyon, artistik sanat eserleri ve birçok sanayi dalında kullanılan en değerli hammaddelerden biridir. Türkiye maden ihracatının yaklaşık%40’ını mermer ve doğaltaş oluşturmakta, bu da büyük bir ekonomik büyüklük ve istihdam sağlamaktadır.

Günümüzde artan çevre bilinci ile birlikte yeşil, sürdürülebilir ve çevreci üretim yöntemleri kaçınılmaz hale gelmiş, aynı zamanda otomasyon, akıllı teknolojiler ve bilişim sistemleriyle üretimde daha verimli ve dinamik çözümler öne çıkmaya başlamıştır.

İşte bu noktada; MERSEM’25 – 12. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi, bilim insanlarını, sektör temsilcilerini, kamu kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerekbilimsel, teknolojik, ekonomik ve hukuksal gelişmeleri paylaşma fırsatı sunacaktır.

Bu büyük buluşma;
🔹Afyon Kocatepe Üniversitesi
🔹TMMOB Maden Mühendisleri Odası
iş birliğiyle ve Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanlığı, ATSO, AFSİAD, AFİSMED, Afyon-Boğaz Mermerciler Derneği, EMİB, İMİB ve TÜMMER’in destekleriyle gerçekleştirilecektir.

📢Sektörün Bilim – Teknoloji – Sanat buluşmasına sadece 22 gün kaldı!

Detaylı bilgi ve kayıt için: MERSEM